Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Hoofdstuk 6: Creëren menu's sitestructuur


Bijna elke website heeft, om het de bezoeker gemakkelijk te maken op één of andere manier een menu opgenomen in de basis van het ontwerp. Het CMS Max Pages heeft, om dat voor u als beheerder toegankelijk te maken de module Max menu's. Om items toe te voegen of te wijzigen zijn er twee manieren in uw website aangebracht.
Ingelogd via de Quick-edit op uw website
Verreweg de gemakkelijkste manier om aanpassingen in het menu te doen, is middels de in uw website opgenomen Quick-edit iconen. Stel u wilt een nieuw onderdeel op uw website in het menu introduceren genaamd "Diensten". Dan gaat u naar:

http://www.uwwebsite.nl/max

en logt u in met uw gebruikersgegevens. Na succesvolle inlog, kiest u op het startscherm voor de optie 1. "Bezoek nu ingelogd uw website".

Als u vervolgens op uw website terecht komt, zullen er op verschillende plekken de Quick-edit iconen voor u beschikbaar zijn. Als uw menu van links naar rechts op uw website staat, zullen de Quick-edit iconen voor het menu rechts in beeld bij het laatste menu-item staan.

Drukt u hier op het "+" icoon om een nieuw menu-item toe te voegen. Vervolgens opent het Quick-edit venster voor de menu module.

Als eerste kiest u (indien gewenst) uit de "plaats onder" pull-down het item waar uw nieuwe menu onder zou moeten vallen. Wanneer het een hoofd-item is, laat u deze pull-down op het hoofdniveau staan.

Daarna vult u de naam van het nieuwe item in. Bijvoorbeeld: "Diensten". Door op het link-icoon te klikken, krijgt u de mogelijkheid het nieuwe item te koppelen aan Max template. Als er nog geen content voor de pagina aanwezig is, kiest u hier voor "Content - Standaard pagina" met als artikel "-Nieuw-". Als u klaar bent met het maken van de link instellingen, klikt u op "Ok" en daarna bij het nieuwe item op "Toevoegen".

Na het toevoegen wordt uw website opnieuw geladen en zou het nieuwe item in het menu moeten staan. Als u nu navigeert naar deze nieuwe pagina zal het systeem een foutmelding genereren omdat er geen bestaand content artikel voor de pagina is gevonden. Gelukkig biedt Max hiervoor een oplossing! 

De op de foutmeldingspagina geboden Quick-edit iconen hebben namelijk ook het "+" icoon. Door simpelweg hierop te klikken opent het content Quick-edit venster. Geef hier een titel voor uw pagina, bijvoorbeeld: "Alles over onze diensten" en klik op "Opslaan". 

Wanneer u nu naar het nieuwe menu-item "Diensten" navigeert, treft u hier uw nieuw gemaakte pagina genaamd "Alles over onze diensten" aan.  Verdere aanpassingen en aanvullingen in deze of andere pagina's doet u middels het "potlood" uit de Quick-edit iconen.

Wanneer de positie van het nieuwe menu-item "Diensten" niet correct is, klikt u op het "potlood" uit de Quick-edit balk voor het menu en kiest u onderin voor "Naar menu module". Daar krijgt u volledige toegang tot alle functionaliteiten van de menu module, inclusief het rangschikken van menu's. Zie hiervoor Hoofdstuk 4: "Menu's en Modules - Instellingen - Menu's"
Reageren

 
Verzenden