Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Hoofdstuk 1: Voorbereiding

 

Introductie

Voorafgaand aan de start van een nieuwe site danwel de grondige wijzigingen van een bestaande website dient er een analyse gevolgd door een planning gemaakt te worden. Doorgaans is de website een verlengde van de onderneming, waarbij u met een bepaald doel uw doelgroep wil aanspreken. Wat is de (communicatie)boodschap? Wat wilt u dat uw doelgroep op uw website gaat doen of welke informatie wilt u uw doelgroep verschaffen? Interactie? Conversie? Of verschaffen van informatie? Als dit duidelijk is dan kunt u verder met de volgende stappen:  

 

  1. Sitestructuur
  2. Content
  3. Beeldmateriaal

 

1. 1) Sitestructuur

Onder de sitestructuur verstaan we in grote lijnen de indeling die terugkomt in de verschillende menu's en submenu's van uw website. Door uzelf te dwingen vooraf hierover na te denken ontstaat ook gelijk het proces dat er voor zorgt dat u nadenkt over welke content u aan uw publiek gaat aanbieden, welke stappen uw doelgroep op uw website gaat doorlopen en in welke volgorde.

 

De Max Pages menustructuur bepaalt tevens de folderstructuur en naamgeving van uw pagina's zoals die zichtbaar wordt in de URL balk van een browser. Door hier goed over na te denken, kunt het niet alleen voor uw gebruikers makkelijker navigeerbaar maken maar ook voor zoekmachines beter indexeerbaar. In alle gevallen adviseren wij u om te denken vanuit uw doelgroep. Hoe en waar zou u zelf dergelijke informatie op een website verwachten en met welke terminologie.

 

Voorbeeld menustructuur:

Home

Producten

Product 1

Algemene informatie

Kosten

Product 2

Informatie

Kosten

Diensten

Dienst 1

Dienst 2

Contact

 

1. 2) Content

Na een ruwe opzet gemaakt te hebben van de sitestructuur is het tijd om de daadwerkelijke content/teksten te gaan voorbereiden. Zorg ervoor dat u vooraf de teksten uitwerkt die bij de verschillende pagina's op uw website horen. Dit maakt het vullen van uw website en het gebruik van het CMS een stuk eenvoudiger en sneller. U kunt uw teksten dan namelijk gewoon knippen en plakken in het CMS. 

Het aanbrengen van links, images en andere opmaak in uw tekst gaat het best via Max Pages CMS. Dit zorgt ervoor dat de opmaak van uw website gewaarborgd is en dat de code erachter zo schoon mogelijk is. Dit helpt zoekmachines uw content beter te begrijpen. Het is overigens al wel aan te raden uw images alvast om te zetten naar het juiste bestandstype; bijvoorbeeld .png voor transparantie. 

 

1. 3) Beeldmateriaal

Net als met de te schrijven teksten is het verstandig een selectie van afbeeldingen en/of video's klaar te hebben die gebruikt kunnen en mogen worden voor uw website. U zult deze namelijk moeten uploaden naar de server om ze op uw pagina's te kunnen gebruiken. Het beste kunt u niet te grote images op uw website plaatsen (bijvoorbeeld 1024x1024), Teveel grote images benadeeld namelijk de laad tijd van uw website. Daarom kunt u het beste vooraf, indien dit gewenst is, de images verkleinen.
 

Volgende hoofdstuk: "2. Max een eerste indruk"Reageren

 
Verzenden