Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Hoe werkt een Max Pages CMS website?In het kort valt de gehele opbouw en werking van de website samen te vatten in de volgende 5 onderdelen:

  1. Link-types.
  2. Templates in combinatie met voor-gedefinieerde stijlen.
  3. Menustructuur en posities
  4. Database-content en andere media 
  5. Ingevoerd en beheerd via de verschillende modules van het CMS Max Pages

Met het bovenstaande principe in gedachten zullen we dit verduidelijken. 
 

1. Link-types en Templates

Stel iemand vult het internet adres van uw website zonder enige toevoegingen in. Omdat er geen toevoegingen in de URL zijn gevonden, gaat het systeem standaard uit van één van de meest belangrijke Link-types: de homepage. Dit link-type bepaalt de basis lay-out van de homepage. Vervolgens wordt, op basis van bijvoorbeeld de domeinnaam, het juiste Template inclusief de bijbehorende stijlen in het systeem opgezocht. Dit template bepaalt de (huis)stijl en het basis raamwerk van uw website. En, de betreffende Link-type zal zichzelf binnen dit basis raamwerk laden. (bekijk hier een overzicht van de beschikbare Link-types)
 


2. Menustructuur

Het Link-type en het Template vormen samen het complete raamwerk waar vervolgens alle dynamische content in geladen zal worden. Voor het echter zover is, moet eerst nog één belangrijk element worden geladen: de menustructuur. 

 

3. Posities binnen het raamwerk

Nu het complete raamwerk is geladen en de menustructuur hieraan is toegevoegd, moet er gekeken worden naar de daadwerkelijke content. Welke content komt waar en op welke plek precies? Het raamwerk voorziet hierin door middel van posities en categorieën. Zo kan het Link-type voor de homepage een aantal posities bevatten bijvoorbeeld: Een intro tekst, de laatste tien artikelen uit de categorie nieuws, een blok met overig nieuws, een banner enz. 

 

4. Database-content en andere media

Door middel van de voor-gedefinieerde posities in het totale raamwerk kan er nu, automatisch, bijvoorbeeld content vanuit de database gecombineerd met andere media geplaatst worden binnen het raamwerk. Dit gebeurt op één van onderstaande manieren:

  1. De positie binnen het raamwerk kent een specifieke content categorie waardoor gepubliceerde content die voldoet aan die (sub)categorie op die plaats zal verschijnen. Bijvoorbeeld: Nieuws->Algemeen
  2. De positie binnen het raamwerk representeert een speciale module uit het CMS, bijvoorbeeld een dynamische menustructuur afkomstig uit Max Menu of een RSS-feed uit Max Portal.
  3. Op basis van een ID of op basis van zoekcriteria veelal afkomstig uit een zoekformulier ergens op de website.Alleen het Template
zonder de vulling van
het Link-type

Voorbeeld alleen template
Combinatie van:
Link-type, Template
en de posities.

voorbeeld template plus smart page plus posities
 
Alles valt netjes op zijn plaats:
Combinatie van het Link-type, Template en de posities.
Dit alles gevuld met database-content en andere media

voorbeeld template plus smart page plus posities plus content
Reageren

 
Verzenden