Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Invulling van de techniek


Het raamwerk staat klaar, de posities en categorieën zijn bekend, hoe krijgen we die posities gevuld? Welke modules kent Max Pages hiervoor:

 
  1. Max Menu
  2. Max Content
  3. Max Media

1. Max Menu

Max Menu is de module waarmee u de indeling van het menu op uw site beheert. Hiermee maakt u nieuwe menu-items aan in het hoofdmenu of als submenu, door eenvoudig te klikken en te slepen. U bepaalt waar deze items naar linken, zonder dat u een programmeur nodig heeft om het live te zetten. 

Wat u in het menu van uw site wijzigt, wordt in Max Menu duidelijk weergegeven. U ziet het menu van uw site, zoals u ook de mappen op uw computer ziet. Door een map op te pakken en te slepen, deelt u uw site optimaal in wanneer u dat wilt.

Per menu-item bepaalt u waar deze naar linkt. Dat kan zijn naar het Link-type "standaard pagina" voor een content-artikel dat al op de site staat of één die u zojuist heeft aangemaakt, maar Max Menu kan ook met een muisklik naar een "contentoverzicht" verwijzen, naar  Link-type "homepage" of naar het Link-type "contactformulier". Zo zijn er binnen het CMS voor bijna elke module één of meer Link-types die u alle vrijheid geven.
 

 

2. Max Content

Het plaatsen van een artikel, het toevoegen van plaatjes of linkjes in een artikel: allemaal zaken die u met de Content module doet. U creëert nieuwe artikelen of beheert bestaande artikelen, en vervolgens bepaalt u middels Max Menu, een (sub)categorie of een link in een tekst waar deze artikelen op uw site gepubliceerd worden. 

Met Max Content kunt u onder meer:

  • Tekst aanpassen en opmaken
  • Afbeeldingen uploaden, hergebruiken en in uw content plaatsen 
  • Links maken (zowel binnen uw site, als naar andere sites)
  • En nog meer redactionele mogelijkheden.

Max Content bevat contentversiebeheer. Hiermee bereidt u een pagina of artikel voor, terwijl uw bezoekers daar nog niets van zien. Dit artikel gaat dan direct of indien gewenst op een later tijdstip geheel automatisch online, waarbij de vorige versie van die pagina automatisch in het archief gaat.
 

 

3. Max Media

Naast tekst kunt u via uw website ook afbeeldingen, flash-animaties of bijvoorbeeld PDF of Word documenten tonen. Met Max Media wordt dit mogelijk gemaakt. De plaatjes, animaties of bestanden kunt u weer als link in uw website aanbieden. 

Op de server kunt u zelf uw eigen mappen aanmaken om uw afbeeldingen op de voor u meest logische plek te kunnen bewaren. Elke afbeelding is herbruikbaar binnen teksten en pagina's en nieuwe afbeeldingen zijn toe te voegen. 

De afbeelding die u wilt gebruiken kunt u met Max Media nog aanpassen. U kunt een selectie in een afbeelding maken of deze groter of kleiner maken, u heeft hiervoor geen ingewikkelde fotobewerkingsprogramma's meer nodig. Max Media is ervoor om uw informatie te kunnen voorzien van de juiste afbeeldingen, animaties of documenten.

Volgende hoofdstuk: "1. Planning en voorbereiding"Reageren

 
Verzenden