Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Hoofdstuk 1: Planning en voorbereiding

 

Introductie

Voorafgaand aan de start van een nieuwe site danwel de grondige wijzigingen van een bestaande website dient er een planning gemaakt te worden. De planning bestaat in de basis uit de volgende onderdelen: 

 

  1. Sitestructuur
  2. Content
  3. Beeldmateriaal

 

1. 1) Sitestructuur

Onder de sitestructuur verstaan we in grote lijnen de indeling die terugkomt in de verschillende menu's en submenu's van uw website. Door uzelf te dwingen vooraf hierover na te denken ontstaat ook gelijk het proces dat er voor zorgt dat u nadenkt over welke content u aan uw publiek gaat aanbieden en in welke volgorde.

 

De Max Pages menustructuur bepaalt tevens de folderstructuur en naamgeving van uw pagina's zoals die zichtbaar wordt in de URL balk van een browser. Door hier goed over na te denken, kunt het niet alleen voor uw gebruikers makkelijker navigeerbaar maken maar ook voor zoekmachines beter indexeerbaar. In alle gevallen adviseren wij u om te denken vanuit uw publiek. Hoe en waar zou u zelf dergelijke informatie op een website verwachten en met welke terminologie.

 

Voorbeeld menustructuur:

Home

Producten

Product 1

Algemene informatie

Kosten

Product 2

Informatie

Kosten

Diensten

Dienst 1

Dienst 2

Contact

 

1. 2) Content

Na een ruwe opzet gemaakt te hebben van de sitestructuur is het tijd om de daadwerkelijke content/teksten te gaan voorbereiden. Zorg ervoor dat u vooraf de teksten uitwerkt die bij de verschillende pagina's op uw website horen. Dit maakt het vullen van uw website en het gebruik van het CMS een stuk eenvoudiger en sneller. U kunt uw teksten dan namelijk gewoon knippen en plakken in het CMS. 

Het aanbrengen van links, plaatjes en andere opmaak in uw tekst gaat het best via Max Pages CMS. Dit zorgt ervoor dat de opmaak van uw website gewaarborgd is en dat de code erachter zo schoon mogelijk is. Dit helpt zoekmachines uw content beter te begrijpen.

 

1. 3) Beeldmateriaal

Net als met de te schrijven teksten is het verstandig een selectie van afbeeldingen en/of video's klaar te hebben die gebruikt kunnen en mogen worden voor uw website. U zult deze namelijk moeten uploaden naar de server om ze op uw pagina's te kunnen gebruiken.
 

Volgende hoofdstuk: "2. Inloggen in Max een eerste indruk"Reageren

 
Verzenden