Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Nieuw in CMS versie 1.5

Yellowmind introduceert haar nieuwe versie van het CMS Max Pages natuurlijk ook de motor achter de Yellowmind website.

Versie 1.5 bevat naast vele nieuwe functionaliteiten en verbeteringen ook een nieuwe look. Deze styling zorgt voor een frisse blik op uw content in een rustige moderne omgeving.

Belangrijkste verbeteringen:

Quick-start
Om Max nog gebruiksvriendelijker te maken zijn we afgestapt van het oude modulaire keuze menu dat verscheen direct na het inloggen. Dit oude menu heeft plaats gemaakt voor het nieuwe Quick-start scherm. Het nieuwe Quick-start scherm biedt een stapsgewijs duidelijk inzicht in welke mogelijkheden het CMS voor u beschikbaar heeft. Elke mogelijkheid heeft tevens een korte introductietekst die u gelijk uitlegt wat u daar mag verwachten.

Een tweede verbetering in het Quick-start scherm is de mogelijkheid om direct nieuwe informatie aan uw website toe te voegen, hiermee slaan we dus een stap over ten opzichte van het oude model, waar eerst de keuze gemaakt diende te worden voor de gewenste module. Overigens voor liefhebbers van de oude manier van werken is er altijd nog een linker tabblad dat modules genaamd dat de lijkt op het oude start scherm.

Herindeling modules
Bij de verschuiving naar een meer taak- en functiegerichte indeling is er ook gelijk een nieuwe menu-structuur voor Max Pages zelf gemaakt. Max is nu onderverdeeld in: Website content, Instellingen, Mailingen en Beheer. Waarbij de informatie op uw website allemaal valt onder "Website content", "Instellingen" alles bevat waarmee u de werking van uw website beïnvloed en "Beheer" geheel gericht is op alle informatie die vanuit uw website afkomstig.  

Interface verbeteringen
Wat er in versie 1.2 en 1.3 nog wel eens misging is dat de gebruiker vergat om zijn aanpassingen op te slaan. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door het feit dat de daarvoor dienende knoppen helemaal onderaan de pagina stonden en dus heel vaak buiten beeld vielen. Max 1.5 lost dit probleem op door standaard de knoppen voor bijvoorbeeld "opslaan" vast onderaan in beeld te zetten. Verder is het zo dat er nu direct in de pagina aanpassingen gedaan kunnen worden in de HTML editors, het systeem opent hiervoor dus geen pop-ups meer waar nog een extra "wijzigingen akkoord" moest worden geklikt. Ook de introductie van de tabs aan de linkerzijde maken Max veel vriendelijker in gebruik.

Quick-edit
In navolging van het succes van de Quick-edit (de overlay die geopend wordt als u ingelogd in uw website pagina's wilt aanpassen) van versie 1.3, hebben we nu ook en Quick-edit ingebouwd voor het aanpassen van uw website menustructuur. Zo kunt u dus ingelogd in Max over uw eigen website surfen en met de betreffende Max iconen een overlay openen om aanpassingen in uw menustructuur te kunnen doen. Hiervoor hoeft u nu dus niet meer naar Max zelf.

Quick-menu's
Max 1.5 heeft nu een eigen menu, het Quick-menu. Deze vervangt de oude pull-down waar alle modules werden aangeboden waar toegang toe was verleend. Tevens verzorgde de vorige versie van de Max-balk, wanneer ingelogd over de website werd gesurft, nogal eens voor problemen in de vormgeving van de website omdat deze altijd vast bovenaan uw website werd geplaatst. Het nieuwe Max Quick-menu is in Max zelf altijd zichtbaar en wanneer u naar uw website gaat klapt het menu automatisch in om alleen wanneer u dat wenst uit te schuiven. Dit gebeurt overigens over uw website heen dus geeft dat ook geen problemen meer met de vormgeving.


Gerelateerde content
De mogelijkheid om bij een artikel automatisch gerelateerde informatie uit uw eigen database te tonen. Dit kan op basis van full-text-search in combinatie met uw eigen content categorieën. Verder bepaalt u hoeveel gerelateerde artikelen getoond worden. Ook de meta-data wordt volledig automatisch meegenomen dus cross linken door uw website wordt hiermee heel eenvoudig. Bijkomend effect is dat ook search-engines graag deze structuur zien omdat ze daarmee hun gebruikers beter kunnen serveren.


SEO
In de vorige versie van Max waren al veel aanpassingen gedaan om het de gemiddelde zoekmachine zoekopdracht eenvoudig mogelijk te maken. In versie 1.5 zijn we ons boekje te buiten gegaan. Het CMS herkent nu automatisch alle interne links en bepaalt op basis van uw menu-structuur de kortste route naar uw documenten. Dit levert uiterst schone URL's op waar u zelf volledige controle over heeft. Natuurlijk biedt Max u de mogelijkheid om elke pagina te voorzien van eigen Meta-data en verder is er nu in de Content module de mogelijkheid om gerelateerde informatie aan uw pagina's te koppelen. Dit gaat op basis van de door u zelf gemaakte taxonomie/content categorieën en/of op basis van razendsnelle full-text search. 

Performance
Door de complete rewrite van de code is een Max 1.5 gebaseerde website nu veel sneller. Dit is prettig voor uw gebruikers, ook als het er veel zijn, maar ook zoekmachines zijn er dol op. Des te sneller uw website te indexeren is des te beter. 

En nog vele andere...
Waaronder: snelheidsverbeteringen, mogelijkheid tot reageren op content artikelen, mogelijkheid om de reacties ook te tonen op de website, verbeterde image editor, betere CMS template benamingen, bugfixes, rewrite code, standaardisering opensource-componenten, implementatie Zend framework en nog veel meer.

Software build versies 1284 - 3633

Reageren

 
Verzenden