Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Content Inleiding


Om goed te begrijpen hoe content op uw website beheerd kan worden, volgt eerst een kleine uitleg over hoe de content-artikelen worden gestructureerd. Dus in het komende hoofdstuk vindt u geen uitleg over hoe u daadwerkelijk de inhoud van uw website beheert. Klik daarvoor hier.


Structuur
Als er in deze helpfunctie gesproken wordt over content dan hebben we het over de teksten en afbeeldingen op uw website die aan te passen zijn. Als u bent ingelogd in MAX en daarna in het MAX menu kiest voor 'website', dan kunt u terwijl u bent ingelogd over uw website surfen. U zult dan op diverse plekken de MAX icoontjes tegenkomen. Deze ziet u alleen omdat u bent ingelogd, bezoekers van uw website zien deze nooit. Deze MAX icoontjes verschijnen bij content die door u gewijzigd kan worden. We spreken in dit geval van een content-artikel.

Een content-artikel kan bestaan uit bijvoorbeeld tekst, afbeeldingen, links naar andere content, etc. Door gebruik te maken van de FCK Editor kunt u een content-artikel vormgeven zoals u gewend bent te doen in Microsoft Word. De database waarin uw teksten zijn opgeslagen, moet u zien als centrale verzamelplaats met content-artikelen die u op verschillende plaatsen op uw website kunt plaatsen.

Referentienummer
Een referentienummer is een ID welke refereert aan een groep artikelen in verschillende talen, die op hun beurt weer in verschillende versies kunnen voorkomen (zie [figuur]). Zo kan het zijn dat u via MAX een website beheert die in 2 talen is uitgevoerd. Elk artikel kunt u dan opmaken in de 2 betreffende talen. Verder wilt u misschien op termijn een nieuwe versie van een bestaand artikel voorbereiden. U kunt dan een nieuw content-artikel aanmaken in een bepaalde taal met de status 'nieuw'. De versie met status 'Online' blijft gewoon op de website zichtbaar. Deze artikelen zullen dan allemaal onder hetzelfde referentienummer vallen.


figuur


N.B. Niet elk artikel hoeft te bestaan in de verschillende talen en statussen (nieuw, online & offline).

TAAL van een content-artikel

Het kan zijn dat uw website in meerdere talen bestaat. Dat betekent dan ook automatisch dat elk content-artikel in meerdere talen kán voorkomen. Verwar dit niet met de taal waarin u met MAX werkt. MAX heeft namelijk ook de mogelijkheid in een andere taal te verschijnen. Dus terwijl u in de Nederlandstalige MAX werkt, kunt u werken aan Engelstalige artikelen van uw website.


STATUS van een content-artikel

Een enkel content-artikel kent drie verschillende statussen:

  1. Nieuw
  2. Online
  3. Offline

Een enkel content-artikel in een bepaalde taal kan de drie afzonderlijke statussen tegelijk hebben. Dat betekent dat bijvoorbeeld een content-artikel over een bepaald onderwerp tegelijk de status nieuw, online en offline kan hebben. Dan zijn er op hetzelfde moment dus drie versies van hetzelfde content-artikel aanwezig. Alleen de online versie is op uw website terug te vinden. De 'offline' en de 'nieuw' versie kunt u uiteraard wel in MAX bewerken.


AFFILIATES, verschillende versies van uw website

Het kan ook voorkomen dat uw website uit verschillende affiliates bestaat. Een affiliate is een 'copy' van uw website met vergelijkbare functionaliteit maar met een ander uiterlijk. U kunt per content-artikel bepalen of het betreffende artikel op de verschillende affiliates te zien is.


PLAATSING van een content-artikel

Op het moment dat u een content-artikel heeft geschreven en opgeslagen, betekent dit niet automatisch dat het artikel op uw website is te zien. U zult hem nog een plek moeten geven.

Dit kunt u doen door het artikel in de content module in MAX een categorie en/of een sub-categorie toe te wijzen die op de website al een plaats heeft. Ook kunt het content-artikel koppelen aan een nieuw of een reeds bestaand onderdeel in het menu van uw website. Zo creëert u snel een nieuwe pagina.Reageren

 
Verzenden