Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Poll


Met de Web-poll kunt u eenvoudig op uw website en poll tonen en daarin één of meerdere vragen plaatsen. De antwoorden of statistieken verschijnen wanneer er geantwoord is. Alles wordt opgeslagen voor eventueel gebruik in de toekomst.

 

Zoeken en overzichtslijsten poll

Het eerste scherm net als bijna elke module geeft een aantal velden waarmee u eerdere poll's uit uw database kunt opzoeken. Het resultaat van uw zoekopdracht is een lijst met eerder gemaakt poll items welke gesorteerd kan worden met de titels van de kolommen. Klikt u simpelweg op de gewenste regel dan gaat u automatisch naar een gedetailleerd overzicht van de betreffende poll.

 

Gedetailleerd overzicht poll

De detailpagina van een poll is middels een aantal tabs in de linker kantlijn overzichtelijk ingedeeld.

 

 • Poll
  Hier vindt u de algemene informatie van deze poll.
  Stelling, Hierin deponeert u de vraag die u aan uw gebruikers wilt voorleggen. Bijvoorbeeld: Wat vindt u van onze webshop?
  Intro tekst, middels dit veld heeft u de vrijheid om naast de stelling het een en ander verder toe te lichten. Met een beperkte set functies van de gebruikte online editor krijgt u controle over: opmaak, in- en externe links. Voor meer gedetailleerde informatie en gebruik van de  editor zie: Hoofdstuk 5 "De HTML Editor".
   
 • Antwoorden
  Onder antwoorden plaatst u de keuze mogelijkheden die u voorlegt aan uw bezoeker. Met de knop "Nieuw antwoord" opent een dialoog om een nieuw antwoord te plaatsen. Wanneer er meerdere antwoorden zijn opgevoerd kunt u ze in de getoonde vraag- en antwoordboom eenvoudig heen en weer slepen om de getoonde volgorde te veranderen. Klikt u op een van de antwoorden dan opent de dialoog om dat antwoord aan te passen en op te slaan.

  Statistieken
  Dit blok wordt getoond wanneer de poll reeds op uw website getoond wordt en er opgeslagen data van gebruikers aanwezig is. Elk antwoord krijgt het werkelijk gekozen aantal en de procentuele vertegenwoordiging van het antwoord getoond.
   
 • Publicatie
  Deze tab geeft u de opties die nodig zijn om deze poll op uw website te publiceren. Dit kan op een bepaalde datum of voor een bepaalde periode.
  Status, de actuele status van de poll. Nieuw, Online of Offline. Alleen wanneer een poll de status online heeft is deze publiek beschikbaar voor uw website.
  Zichtbaar, bepaalt voor welke gebruikerstypen deze poll zichtbaar is. Zo kunt u een poll tonen aan alleen ingelogde gebruikers of juist niet.
  Controle, hier krijgt u de keuze voor welke methodes het systeem gebruikt om te zien wie er al gestemd heeft.

  Tonen op sites (optioneel), wanneer het CMS meerdere websites van uw organisatie beheert kunt u hier aankruisen voor welke sites het bestand beschikbaar is.

 Reageren

 
Verzenden