Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Menu


Max Menu is de module waarmee u de indeling van het menu op uw site beheert. Hiermee maakt u door eenvoudig te klikken en te slepen nieuwe menu-items aan in het hoofdmenu of als submenu. U bepaalt meteen waar deze items naar linken, en dat zonder dat u een programmeur nodig heeft om het live te zetten.

 

Wat u in het menu van uw site wijzigt, wordt in Max Menu duidelijk weergegeven. U ziet het menu van uw site, zoals u ook de mappen op uw computer ziet. Door een map op te pakken en te verslepen, deelt u uw site volledig naar uw wens in.

 

Let op! Wanneer u de naam of volgorde van een reeds bestaand menu-item aanpast, kan dat invloed hebben op hoe zoekmachines uw site zien. Een gevolg kan zijn dat reeds geïndexeerde pagina's onbereikbaar worden doordat ze een andere plek en naam hebben gekregen.

 

Per menu-item bepaalt u waar deze naar linkt. Dat kan zijn naar een content-artikel dat al op de site staat of dat u zojuist heeft aangemaakt, maar Max Menu kan ook met een muisklik naar een contentoverzicht verwijzen, naar de homepage of naar het reactieformulier. De werkelijk voor u beschikbare systeem templates om mee te linken hangen af van welke modules u in gebruik heeft en welke rechten u als Max gebruiker bezit.

 

Menu overzichtslijst

Standaard opent Menu's met een lijst van alle voor u beschikbare menustructuren. Als u één website aanstuurt, vindt u hier meestal maar twee menustructuren. Een Top_menu waarin het hoofdmenu van uw website is opgeslagen en een Footer_menu waarin links onderaan uw website opgeslagen zitten. Een simpele klik op de menuregel die u wenst aan te passen brengt u naar het gedetailleerde overzicht van het menu

 

Gedetailleerd overzicht menu

Het gedetailleerde overzicht van een menu heeft een aantal tabs in de linker kantlijn om het geheel zo overzichtelijk mogelijk te houden.

 • Menustructuur
  Deze tab bevat de belangrijkste informatie van het gekozen menu, de structuur. Aan de linkerkant vindt u een boomstructuur van folders met op het hoogste niveau de naam van het menu. Links onderin vindt u twee knoppen: "Nieuw menu-item" en "Herstel structuur".

  Nieuw menu-item
  Een klik op deze knop opent een klein scherm over de huidige pagina heen, waarin u de mogelijkheid krijgt een nieuw item toe te voegen aan de structuur.
  'Plaats onder' is een pull-down met alle menu-items, hiermee kunt u bepalen onder welk al aanwezig item dit nieuwe item gaat vallen.
  'Naam menu-item' is de publiek zichtbare naam van de folder/pagina. Dit is een van de belangrijkste noemers in de URL structuur van uw website en daarmee zeer belangrijk voor zoekmachines. U heeft hier de mogelijkheid om uw pagina's zeer efficiënt te benoemen. Voor uitgebreide SEO informatie omtrent de menustructuur en hier gekozen naamgeving, zie: Hoofdstuk 7 "Menustructuur SEO en short-URL's".

  Ter illustratie:
  Een menu-item "Producten" met daarin "Product 1" en daarin "Meer informatie"

  wordt op de website vertaald in:
  http://www.uwwebsite.nl/producten/product-1/meer-informatie.html

  Let op: Spaties en andere speciale karakters worden automatisch omgebouwd. U hoeft hier bij de naamgeving niet over na te denken.

  'Link' vertoont bij een bestaand item de link zoals het systeem die voor u maakt. Wanneer het een nieuw item betreft, staat hier "nog niet bekend"
  'Link type' is het soort pagina (smart-template) dat aan dit menu-item gekoppeld is. Wanneer deze koppeling nog niet bestaat, toont het systeem "Maak een keuze" en daarachter een icoon met een kettinkje. Om de link aan te brengen klikt u op het icoon. Het systeem opent nu het venster om de link aan te brengen genaamd "koppelling". Zie:  " De FCK Editor".


Reageren

 
Verzenden