Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Inleiding FCK Editor

De FCK Editor is een zogenaamde WYSIWYG*) tekst-editor die het mogelijk maakt om online tekst te editten zoals er bijvoorbeeld ook gewerkt wordt in Microsoft Word. De FCK Editor wordt in MAX gebruikt om bij content-artikelen en de tekst voor HTML-mailings vorm te geven.

*) What You See Is What You Get. D.w.z. dat wat u in beeld heeft staan in de FCK editor zal ook zo op uw website verschijnen.

U heeft de mogelijkheid om tekst bold, italic of onderstreept weer te geven. Tabellen, plaatjes, genummerde lijsten en linken naar andere content-artikelen zijn een paar van de vele functionaliteiten die de FCK Editor biedt.

figuur [figuur 1]

De FCK-Editor opent altijd in een pop-up scherm. Bovenin het scherm van de FCK Editor [figuur 1] ziet u links bovenin de button 'Annuleren' en rechts bovenin de button 'Wijziginen akkoord'. Als u klikt op een van deze buttons zal het pop-up venster zich weer sluiten. Het is belangrijk te realiseren dat als u teksten hebt gewijzigd en u klikt bijvoorbeeld 'Wijzigingen akkoord' en de FCK Editor zich sluit dat u ten alle tijden ook nog in de webpagina (MAX) die daarna in beeld komt nogmaals moet klikken op de button 'Opslaan' rechtsonderaan om de wijziginen definitief op te slaan.

Een overzicht en uitleg van de verschillende secties in de FCK Editor vindt u op:

FCK Editor uitleg per sectie

De voor Max Pages specifieke onderdelen zijn:

Uitgebreide informatie van de in Max Pages 1.2.2 gebruikte HTML Editor vindt u verder op de website van de gebruikte module FCK Editor. Er is daar alleen een Engelstalige reference beschikbaar op de volgende onderstaande URL: 

http://docs.cksource.com/FCKeditor_2.x/Users_Guide/Quick_ReferenceReageren

 
Verzenden