Max Pages
Het CMS dat met uw bedrijf meegroeit!
Contact opnemen

 
 
 
 

Links aanbrengen met de FCK Editor


Het aanbrengen van een link met de "Koppellink"
Op verschillende plaatsen in het CMS vindt u symbolen voor het aanbrengen van een link. In de Editor is dat een wereldbol met een ketting erover op andere plaatsen alleen een ketting. Wanneer u een van beide iconen aanklikt opent het venster "Koppellink" In dit venster vindt u de volgende opties:

Link Type (Max Templates en overige mogelijkheden), is een pull-down welke, afhankelijk van de voor u beschikbare templates, een keuzelijst biedt van alle mogelijke Max templates. Verderop een compleet  link type overzicht.

Bij koppelingen vanuit het menu
Zichtbaar voor, toont u de keuze waarmee u bepaald voor welke gebruikers het item zichtbaar is. Zo kunt u een menu-item tonen aan alleen ingelogde gebruikers of juist niet.
Gebruikers type, werkt in combinatie met bovengenoemde veld en bepaalt voor welk gebruikerstype de conditie geldig is.

Belangrijk: Interne CMS links zijn niet zichtbaar
Alle koppelingen naar Max templates maken gebruik van interne CMS links. Deze interne CMS links (in de vorm van "/content/detail.php?ID=101") zullen nooit in hun ruwe vorm getoond worden aan uw bezoekers maar worden altijd automatisch herschreven naar een SEO vriendelijke URL!

Link Type overzicht
 • Website
 • Home
  Maakt een link naar de homepage van uw website.
   
 • Bestanden
  Link naar een pagina met bestanden uit de module bestandsbeheer. U kunt hier ook een bestand kiezen uit een lijst.
   
 • Portal
  Link naar een pagina met een portal uit de module Portal. U kunt hier een portal kiezen uit een lijst.
   
 • FAQ 
  Link naar een pagina met een lijst met FAQ's. Dit kunnen alle FAQ's , een groep of een enkele vraag met een antwoord. U kunt hier een kiezen uit een lijst.
   
 • Contact
  Link naar een speciale pagina waarop een standaard contactformulier staat. De invoer van dat formulier komt binnen in de module "beheer - E-mailberichten"
 • Content
 • Content
  Dit is de meest gebruikte template. U krijgt hier de mogelijkheid een artikel te kiezen uit de Content module welke getoond zal worden in de opmaak van een standaard pagina. Dit eventueel met de gekozen opties uit de content module zoals: reactiemogelijkheden en of social media iconen.
   
 • Content overzicht
  Bij een overzichtslijst kiest u een categorie uit de module content categorieën. De pagina geeft dan een geautomatiseerde opsomming van alle content artikelen uit uw database welke gekoppeld zijn aan de betreffende categorie. Met links naar volgende en vorige pagina's wanneer er meer dan tien artikelen zijn die voldoen aan de categorie keuze.
 • Members
 • Members
  Als uw website de mogelijkheid heeft om gebruikers zichzelf te registreren kunt u met dit item een link maken naar het persoonlijke gebruikers dashboard. Op dit dashboard heeft u de ruimte om gebruikers welkom te heten en andere zaken te tonen gekoppeld aan de gebruiker. Exacte invulling hiervan is afhankelijk van de specifieke wensen van de klant bij de bouw van de website. Vaak wordt er bij een link in het menu naar het dashboard dat het alleen beschikbaar is voor ingelogde gebruikers. Niet ingelogde gebruikers zien dit item dan niet.
   
 • Members login
  Wanneer u een link maakt naar de members login pagina toont het systeem een pagina in uw standaard layout met daarop een loginformulier.
   
 • Members registratie
  Wanneer u een link maakt naar de registratie pagina toont het systeem de standaard geprogrammeerde pagina waarop een bezoeker van uw website zich kan registreren voor uw website.  Meestal is een onderscheid tussen verschillende gebruikerstypen zoals bedrijven en gebruikers. Exacte invulling hiervan is afhankelijk van de specifieke wensen van de klant bij de bouw van de website.
   
 • Members gegevens
  Een link naar deze pagina brengt een ingelogde gebruiker naar de pagina's waarop hij of zij de eigen gegevens in het systeem kan aanpassen en opslaan. Exacte invulling hiervan is afhankelijk van de specifieke wensen van de klant bij de bouw van de website.
   
 • Members uitloggen
  Een link naar de uitlog pagina logt de huidige ingelogde gebruiker uit en brengt hem of haar terug naar de homepage van uw website.
   
 • Members unsubscribe
  Deze pagina wordt vaak in de mailing module gebruikt om automatisch een versleutelde link op te nemen waarmee de gemailde gebruiker zichzelf kan afmelden voor de ontvangen mailing.
 • Algemeen
 • URL
  Wanneer u dit link type kiest krijgt u een vrij invulveld waarin een link naar een externe URL geplaatst kan worden. Met de keuze voor het "target" kunt u forceren of de link in een nieuw venster opent of in het bestaande venster.
   
 • Interne link in een pagina
  Een interne link in een pagina maakt u naar een zelf gecreerd anker. De editor biedt u de mogelijkheid met het anker icoon om een interne link aan te maken op een bepaalde plek in uw pagina. Die geeft u vervolgens een naam. Wanneer er een dergelijke anker-link in uw pagina staat kunt u middels het deze keuze naar dat anker verwijzen.
   
 • E-mail
  Wanneer u dit link type kiest krijgt u een vrij invulveld waarin een e-mailadres geplaatst kan worden. Het systeem maakt dan een zogenaamde HTML mailto link aan waarop een gebruiker kan klikken. Als een bezoeker hierop klikt start zijn of haar lokale e-mailprogramma op met een nieuw blanco e-mailbericht wat gericht is aan het door u ingevoerde e-mailadres.


Reageren

 
Verzenden